Cura Corporis  
Zorg voor het lichaam  
  
 
 
 

 
 
Medical Taping Concept
"24-uurs behandeling"

 

Medical Taping is een tapemethode waarbij het lichaamseigen herstel 24 uur per dag wordt ondersteund, zonder dat de bewegingsvrijheid wordt beperkt. Speciale elastische tape verlicht pijn, stabiliseert gewrichten, ondersteunt spieren en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie. Doordat de spieren actief kunnen blijven, wordt de aan- en afvoer van voedings- en afvalstoffen nog eens extra gestimuleerd. Dit leidt tot sneller herstel.

De methode biedt verlichting bij vele klachten, zoals acute blessures, chronische spier- en gewrichtsklachten maar ook lymfoedeem, blauwe plekken, maagklachten, C.O.P.D., hooikoorts en menstruatiepijn.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Daar werden destijds tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen.

Dit in tegenstelling tot de conventionele tapemethodes, waarbij door gebruik van (witte) sporttape de bewegingsmogelijkheden van een spier of gewricht juist worden beperkt om herstel te bevorderen. Doordat de sporttape niet elastisch is, ontstaat echter druk op het weefsel, waardoor de bloed- en lymfecirculatie wordt belemmerd en het herstel onnodig lang duurt.

De elastische tape die bij Medical Taping wordt gebruikt is gemaakt van elastisch katoen met een hypo-allergene lijmlaag. Het materiaal ventileert en wordt zeer goed verdragen, zelfs bij langdurig gebruik. De tape kan dagen achter elkaar, dag en nacht, gedragen worden. De tape is waterbestendig en kan dus bij het douchen blijven zitten. Het is wel zaak om de tape na het douchen voorzichtig droog te deppen.

Door de gunstige eigenschappen is deze tape een zeer geschikt hulpmiddel bij blessurepreventie. Het Medical Taping Concept stelt u in staat ondanks uw klachten op een natuurlijke wijze te bewegen. En terwijl u sport of werkt, werkt uw lichaam zelf aan het herstel.

Contra-indicaties
Het Medical Taping Concept kan niet worden toegepast in geval van:

  • trombose
  • huiddefecten (verwondingen) en huidafwijkingen
  • ernstige trauma's
  • algemeen oedeem door hart- of nierklachten
  • carcinomen en metastasen
  • zwangerschap
  • afweer (irritatie door de tape)
  • uitblijvende resultaten na 1 à 2 behandelingen.
Voor meer informatie: www.fysiotape.nl

 
 
 
   
   
 
             
Cura Corporis Coevorden (Steenwijksmoer) | ©RimaWebontwerp