Cura Corporis  
Zorg voor het lichaam  
  
 
 
 

 
 
NGS

 

Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is sinds 1954 de brancheorganisatie voor sportmassage en sportverzorging in Nederland.

Het NGS-diploma sportmassage geeft de bevoegdheid van de sportmasseur aan en blijft onbeperkt geldig. De NGS-licentie geeft de bekwaamheid aan en toont dus aan dat de sportmasseur zijn kennis en vaardigheden op niveau houdt. Om de licentie geldig te houden, moeten 2 nascholingen in 3 jaar gevolgd worden.

Daarnaast is er nog het Centraal Kwaliteitsregister NGS. Hiervoor komen alleen sportmasseurs in aanmerking met zowel een geldige NGS-licentie als één of meer NGS—erkende applicatiediploma's. Registratie is vrijwillig en 5 jaar geldig.

Het NGS stelt gedragsregels op, houdt de vakkennis van de licentiebezitters continu onder controle en organiseert technische avonden, bijscholingen en extra cursussen. Daarnaast wordt deelname aan NGS-massageteams bij grote evenementen gestimuleerd.

Organisatoren van evenementen maken gebruik van deze massageteams voor kleine wedstrijden maar ook voor grote (inter)nationale evenementen zoals schaatswedstrijden, marathons en de Nijmeegse Vierdaagse.

Voor meer informatie:www.sportverzorgingNGS.nl

 
 
 
   
   
 
             
Cura Corporis Coevorden (Steenwijksmoer) | ©RimaWebontwerp