Cura Corporis  
Zorg voor het lichaam  
  
 
 
 

 
 
Sportverzorging

 

Sportverzorging is de verzamelnaam voor alle activiteiten die een gediplomeerd sportmasseur/-verzorger verricht om het de sporter mogelijk te maken om gezond te kunnen sporten.

 1. Preventieve behandelingen om de sporter in de optimale toestand te brengen of te houden om de gewenste sportprestaties te leveren.
 2. Eerste hulp bij sportongelukken (EHBSO) en bij acute blessures tijdens het sporten.
 3. Functieonderzoek van spieren en gewrichten bij sporters om vast te stellen of een sporter mogelijk na een sportvrije periode of na een blessure weer volledig kan sporten. Bij behandeling na een blessure wordt ervan uitgegaan, dat de sporter na de blessure (en mogelijk na het ontvangen van EHBSO) een arts heeft bezocht, die de diagnose heeft gesteld en uitspraken heeft gedaan over de sporthervatting.
 4. Op grond van het onderzoek en eventuele restklachten na een blessure de sporter adviseren met betrekking tot de sporthervatting:
  • deelname aan trainingen en wedstrijden
  • voeding, drinken, leefgewoonten
  • aandachtspunten voor warming-up en cooling-down
  • het gebruik van tape, bandage of brace.
 5. Tapen of bandageren van sporters voorafgaand aan het sporten. Dit kan zowel preventief zijn om blessures te voorkomen als curatief, ter ondersteuning van restklachten na een blessure.
 6. Het geven van sportmassage. Dit kan voor, tijdens of na het sporten plaats vinden of ter overbrugging van een rust-/vakantieperiode, al naar gelang het doel van de massage.

 
 
 
   
   
 
             
Cura Corporis Coevorden (Steenwijksmoer) | ©RimaWebontwerp