Cura Corporis  
Zorg voor het lichaam  
  
 
 
 

 
 
Triggerpointtherapie

 

Veel van onze alledaagse pijnklachten worden veroorzaakt door triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren. Het kenmerkende symptoom van deze spierknopen is de afgeleide of uitstralende pijn. Deze voelt meestal als een diepe doordringende pijn die door een beweging heel stekend kan worden. De afgeleide pijn kan net zo intens en ondraaglijk zijn als pijn van welke andere oorzaak ook.

Triggerpoints kunnen onder andere hoofdpijn, pijn in de nek, en onderrug veroorzaken maar ook een tennisarm en carpaal-tunnelsyndroom. Ze kunnen de bron zijn van pijn in gewrichten, zoals schouder, pols, heup, knie en enkel. Daarnaast kunnen triggerpoints ook andere symptomen veroorzaken, zoals duizeligheid, oorpijn, bijholteontsteking, misselijkheid, maagzuur, hartritme-stoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten.

Bij triggerpointtherapie worden aan de hand van de patronen van de afgeleide pijn de bijbehorende triggerpoints opgespoord en behandeld met massagetechnieken. De techniek van de triggerpointmassage is behoorlijk in opkomst en is gebaseerd op jarenlang onderzoek in Amerika. Voor deze therapie kunt u nu ook terecht bij Cura Corporis.

Triggerpointmassage is geen medische handeling, maar een massagetechniek die tot doel heeft specifieke pijn te verlichten. De triggerpointmassage zorgt al in enkele minuten voor verlichting. De meeste problemen kunnen in een aantal behandelingen opgelost worden, maar dan moet je tussen de behandelingen door thuis zelf ook oefeningen doen. Als je dat regelmatig doet, zul je sneller herstellen. Voor de zelfbehandeling is een aantal handige hulpmiddelen te krijgen. Zelfs langdurig chronische klachten kunnen zo in een aantal maanden aanzienlijk verminderen.

 
 
 
   
   
 
             
Cura Corporis Coevorden (Steenwijksmoer) | ©RimaWebontwerp